woensdag, januari 14, 2004

Proces over ´soepcondoom´ gaat niet door na minnelijke schikking

Het condoomproces in Californië zou vandaag de eerste dag ingaan. Vier vrouwen hadden een klacht ingediend tegen de Amerikaanse restaurantketen McCormick & Schmick's Seafood. Aanleiding was de vondst van een opgerold condoom in een portie soep. De vrouwen en de keten kwamen tot een minnelijke schikking.
Over de details van de regeling werd niks bekendgemaakt. De feiten dateren al van februari 2002. Vier vrouwen gingen in Irvine naar een restaurant van de keten McCormick & Schmick's Seafood. Het etentje eindigde nogal abrupt toen één van de vrouwen op iets beet met een rubbersmaak. Ze spuwde het meteen uit en liep naar het toilet. Laila Sultan werd kotsmisselijk en ging helemaal door het lint toen ze merkte dat ze op een condoom gebeten had. De gevolgen waren niet te overzien. Sultan besloot na het krijgen van angstaanvallen en depressie om het restaurant aan te klagen voor nalatigheid en het gewild toebrengen van emotionele stress. Ze wilde ook weten of het al dan niet ging om een 'practical joke'.
In eerste instantie relativeerde de advocaat van het restaurant het incident met de kurkdroge mededeling dat het condoom nog niet gebruikt was. De vrouwen hebben zich gevonden in een minnelijke schikking. Tot een proces komt het dus niet.
(Bron)

Geen opmerkingen: