maandag, augustus 30, 2004

Nederlander kiest veiligheid boven privacy

AMSTERDAM - Nederlanders vinden veiligheid belangrijker dan hun privacy. Bijna tweederde van de Nederlandse bevolking is bereid DNA af te staan voor een databank om criminelen op te sporen en misdaad te voorkomen, blijkt uit een enquête die Actienieuws (SBS6) liet uitvoeren. Nog meer mensen steunen winkeliers die foto's van winkeldieven in de etalage ophangen.
Minister Donner (Justitie) oordeelde eerder dat het tonen van de foto's in strijd is met de privacywetgeving. De rechtbank in Amsterdam bepaalde donderdag dat winkeliers die foto's van winkeldieven ophangen, de auteurswet overtreden.
Het Platform Detailhandel verwacht desondanks dat veel winkeliers nu afbeeldingen gaan ophangen omdat onbekende dieven zich niet zullen beroepen op de auteurswet. Ze zouden dan immers hun identiteit prijsgeven.
(Bron)

Elke winkel in mijn buurt die dat flikt, krijgt een bezoekje van me. Dan kiek ik de bedrijfsleider, en maak ik een site Wetsovertreders.nl of zo, met alle kiekjes en vermelding van de bijbehorenden filialen.

Geen opmerkingen: