vrijdag, september 03, 2004

Gijzelnemers verschansen zich in woonwijk Belsan

BESLAN - Bij een huis in het Russische Beslan zijn vrijdag enkele explosies gehoord. Ook wordt er geschoten. Volgens getuigen hebben zich in het pand enkele Tsjetsjeense terroristen verschanst die zijn ontsnapt uit het schoolgebouw verderop in de stad. Het Russische persbureau Itar-Tass meldde dat enkele gijzelnemers naar het zuiden van de stad zijn gevlucht.
Zeker dertien gijzelnemers probeerden vrijdag uit te breken en door de wachtende menigte te vluchten. Ze werden op hun vlucht beschoten door Russische militairen die het schoolgebouw omsingeld hielden, aldus het persbureau. Volgens ooggetuigen zijn ze de omliggende woonwijken in gevlucht. Volgens onbevestigde berichten hebben de terroristen op hun vlucht gijzelaars meegenomen. Zeker vijf gijzelnemers zouden bij gevechten zijn gedood.
Enkele terroristen zijn in zeker twee auto's gevlucht. Twee van hen waren vrouwen die kleren van gegijzelde vrouwen hadden aangetrokken, aldus de lokale radio. Russische troepen doorzoeken het schoolgebouw en de omgeving, op zoek naar de gijzelnemers. Een nog onbekend aantal is gearresteerd.
(Bron)

Geen opmerkingen: