vrijdag, januari 28, 2005

'Hogere lonen door langer werken'

UTRECHT - 28/01/05 - De sterke loonsstijging onder topambtenaren is volgens minister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes een gevolg van de verlenging van de arbeidsduur. Veel topambtenaren zijn in plaats van 36 uur veertig uur gaan werken. "Daardoor zijn ambtenaren meer gaan verdienen", verklaarde Remkes vrijdagmiddag na afloop van de ministerraad. Het kabinet gaat zich buigen over een wetsvoorstel dat voor meer openbaarheid over de inkomens zal zorgen.
De inkomens van topambtenaren zijn in 2003 met gemiddeld 6,5 procent gestegen. Dat is ruim twee keer zo veel als de gemiddelde loonstijging in Nederland dat jaar. Dat blijkt volgens Radio 1 uit een vertrouwelijke enquĂȘte onder topambtenaren.
De SP en GroenLinks willen opheldering van Remkes over de sterke loonstijging. SP'er Jan de Wit stelt in een reactie dat 'dit kabinet een kabinet voor de rijken is'. Hij pleit ervoor om ook de hogere ambtenaren onder een cao te laten vallen die gelijke tred houdt met andere cao's. De Kamer ontvangt volgens Remkes maandag of dinsdag een brief, hij verwacht dat de Kamer daarna een debat zal willen voeren over de salarisstijging.
(Bron)

Geen opmerkingen: