vrijdag, januari 28, 2005

Nieuw Rechts richt zich op Zoetermeer

UTRECHT - 28/01/05 - Nieuw Rechts, de partij van Michiel Smit, gaat zich in Zoetermeer vestigen. De partij wil de komende tijd actief campagne gaan voeren om in 2006 mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Nieuw Rechts is na de LPF en de nieuwe beweging van Hilbrand Nawijn de derde partij in korte tijd die zich op de Zuid-Hollandse gemeente richt.
Smit zegt dat zijn partij inmiddels 'tientallen leden en nog meer geïnteresseerden' in Zoetermeer heeft. Hij wil zich met name gaan richten op problemen die volgens Smit voorkomen in de wijk Palenstein met Antilliaanse en Marokkaanse jongeren. Ook ageert hij tegen de plannen voor de komst van een ouderencentrum voor Hindoestanen. "Belachelijk. Als we allemaal Nederlander willen zijn, lijkt het me niet de bedoeling dat er allerlei winkels en instellingen gericht op etniciteit komen", zegt Smit.
Behalve in Zoetermeer wil Nieuw Rechts zich de komende tijd sterker gaan profileren in Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Roosendaal, Tilburg en in Friesland. Smit zegt dat waar mogelijk zijn partij in die plaatsen ook zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen, als opmaat naar de Tweede-Kamerverkiezingen een jaar later.
Ook gaat Nieuw Rechts actief campagne voeren tegen de Europese Grondwet. Bang voor concurrentie met de LPF en de partij van Nawijn in Zoetermeer en andere gemeenten is Smit niet. "We hebben duidelijke standpunten en hebben landelijk al zo'n duizend leden."
De SP-fractie in Zoetermeer is niet bang dat de gemeente een rechts bolwerk dreigt te worden. "Zoetermeer is een grote stad met de daarbij behorende grootstedelijke problematiek. Er wonen hier zestig verschillende nationaliteiten. Kennelijk zien die partijen hier kansen voor hun standpunten", zegt fractievoorzitter Henry de Bruijn.
Er wordt binnen de SP wel over de interesse van de rechtse partijen in de Zoetermeerse politiek gesproken, zegt De Bruijn, maar tot concrete actie heeft dat nog niet geleid. "We zullen blijven aangeven dat er voor iedereen plaats is in Zoetermeer. Ik heb vertrouwen in het gezonde verstand van de Zoetermeerders. Al houden we de ontwikkelingen wel in de gaten."
(Bron)

Geen opmerkingen: