vrijdag, juli 29, 2005

Problemen in Frankrijk door zwaar onweer

PARIJS - Zware onweersbuien, minitornado's en hagelstenen ter grootte van sinaasappels hebben donderdagavond en vrijdag in het midden van Frankrijk voor veel overlast gezorgd. In de omgeving van Auxerre raakten veertien mensen gewond door windhozen. De ANWB kreeg slechts twee meldingen binnen van Nederlanders die schade opliepen door het noodweer.
In Coulanges-la-Vineuse, ten zuiden van Auxerre, werden zeven seizoensarbeiders in het ziekenhuis opgenomen, nadat hun woonwagen door een windhoos was getroffen. In het nabijgelegen Montlupon beschadigde een windhoos circa tweehonderd huizen. Daken werden afgerukt, bomen ontworteld en hoogspanningskabels knapten.
Twee Nederlandse gezinnen die in het gebied op vakantie zijn, meldden zich bij het Franse steunpunt van de ANWB omdat ze schade opliepen. Volgens een woordvoerder van de organisatie gaat het alleen om materiƫle schade aan een auto en een caravan.
De Franse weerkundige dienst Meteo France heeft voor een groot aantal regio's in het oosten en midden van het land weeralarm gegeven, aldus de omroep France 2. Van Parijs tot de Ardennen en de Alpen worden mensen opgeroepen waakzaam te zijn. Het alarm geldt tot vrijdagmiddag.
Ook in delen van Duitsland veroorzaakte het noodweer overlast. Uit de omgeving van het Noord-Duitse Bremen, de deelstaat Hessen en de aan Nederland grenzende deelstaten Nedersaksen en Noord-Rijnland-Westfalen kwamen meldingen over zware hagelbuien, omgevallen bomen en ondergelopen straten.
(Bron)

Geen opmerkingen: