woensdag, juli 27, 2005

Snoepfabrikant Mars in medicijnen met cacao

LONDEN - Het Amerikaanse snoepconcern Mars praat met enkele grote farmacieconcerns over het ontwikkelen van geneesmiddelen op basis van heilzame bestanddelen van cacao. Volgens de fabrikant van onder meer chocoladerepen zijn er steeds meer aanwijzingen dat de zogenoemde flavanolen, ook aanwezig in rode wijn en groene thee, kunnen helpen tegen suikerziekte, hersenbloedingen en vaatziekten.
Mars maakte de plannen maandag bekend op een congres van wetenschappers en medici in Zwitserland. Daar sprak hoogleraar Norm Hollenberg van de Harvard Medical School, die met Mars heeft samengewerkt bij onderzoek naar cacao, van "een wetenschappelijke doorbraak die heel goed kan leiden tot een medische doorbraak".
Volgens Mars zijn voor het eerst de specifieke flavanolmoleculen in cacao geïdentificeerd die verantwoordelijk zijn voor de heilzame werking. Het concern is met farmaciebedrijven in gesprek over een licentieovereenkomst of een gezamenlijke onderneming voor synthetische productie van de stoffen.
(Bron)

Binnenkort dus de MediMars?

Geen opmerkingen: