woensdag, juli 27, 2005

Vijf jaar cel voor misbruik in kinderopvang

AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam heeft de 57-jarige Jouke M. dinsdag veroordeeld tot vijf jaar cel voor het seksueel misbruiken van gehandicapte kinderen in een door hem opgericht 'kinderdagverblijf'.
M. heeft in 2003 en 2004 vijf jongens en meisjes tussen de 12 en 15 jaar oud geregeld betast. Met sommigen heeft hij ook seks gehad. De kinderen waren lichamelijk en soms ook geestelijk gehandicapt en konden zich niet verweren.
M. had in Amsterdam-Noord een pand gehuurd dat hij een kinderdagverblijf noemde. Ouders die de zorg voor hun gehandicapte kinderen niet alleen aan konden, kwamen bij hem terecht via 'mond-tot-mondreclame'. In zijn 'opvang' zou hij de kinderen 'therapeutische behandelen' tijdens massages. Omdat hij minder dan vijf kinderen onder zijn hoede had, viel zijn zelf opgerichte dagactiviteitencentrum wettelijk gezien niet onder de regels van een kinderdagverblijf.
Onder het mom van de massages, waarbij M. veelal zelf naakt was, betastte en misbruikte hij de slachtoffers. De Amsterdammer heeft altijd ontkend en beweerde dat de kinderen zich juist beter gingen voelen door de 'therapeutische' behandelingen. "M. heeft het vertrouwen, dat de kinderen en ook de ouders van de slachtoffers in hem hebben gesteld, grovelijk beschaamd", aldus de rechtbank.
(Bron)

Geen opmerkingen: