woensdag, september 07, 2005

Verkracht bij fotosessie lingerie

UTRECHT/DE MEERN - Een tiental vrouwen is slachtoffer geworden van een vermeend castingbureau. Dat opereerde vanuit De Meern. De vrouwen kwamen af op advertenties op internetsites als marktplaats.nl, waarin modellen werden gezocht.
In De Meern bleken de fotografen handtastelijk; een aantal dames werd slachtoffer van aanranding en verkrachting.Het openbaar ministerie ziet een 28-jarige inwoner van De Meern als spil achter het castingbureau. Ook een 32-jarige Amsterdammer moet zich voor de rechter verantwoorden voor zijn betrokkenheid.
Ze wilden geld te verdienen met het casten van modellen, maar het liep zo uit de hand bij het fotograferen van de lingerie dat vijf vrouwen aangiften deden bij de Utrechtse politie. Vijf anderen zagen daarvan af, omdat zij de zaak als afgedaan beschouwen.
Volgens de verdediging hadden beide mannen nooit de intentie over de schreef te gaan met de kandidaat-modellen. De verdediging betwijfelt of er in alle gevallen sprake is geweest van vrouwonvriendelijk optreden. Het politiedossier vermeldt vijf strafbare feiten - alle gepleegd in januari.
Daarbij werden er ook foto?s genomen van de vrouwen tijdens aanrandingen en verkrachtingen.
(Bron)

Geen opmerkingen: