maandag, december 31, 2007

Financieel hulpverlener voor klant Voedselbank

ROTTERDAM - Klanten van de Voedselbank in Rotterdam kunnen komend jaar behalve een pakket met eten, ook persoonlijke begeleiding krijgen bij het aanpakken van hun financiƫle problemen.
Bestuursvoorzitter Clara Sies van de Stichting Voedselbank Nederland bevestigde zondag een bericht hierover in De Telegraaf.
Het initiatief volgt na een geslaagde proef in Amsterdam van de stichting Vonk. Als de werkwijze ook in Rotterdam aanslaat, volgt landelijke invoering.
Voor het project in de Maasstad worden circa dertig vrijwilligers opgeleid. Zij helpen een-op-een de hulpbehoevende zijn leven weer op de (financiƫle) rails te krijgen door te assisteren bij de administratie en het contact leggen met instanties.
"Het is dus meer dan het aanreiken van een pakket met informatie en de boodschap zoek het verder zelf maar uit", aldus Sies.
Een grote verzekeraar ("ik weet niet of ik de naam al mag noemen") sponsort de Rotterdamse adviesinstantie. Er is een bedrag van 100.000 euro mee gemoeid.
In heel Nederland zijn naar schatting bijna 13.000 huishoudens afhankelijk van de Voedselbank. Hun aantal groeit nog elk jaar.
(Bron)

Geen opmerkingen: