vrijdag, januari 04, 2008

Normaal staat op dinsdag, hooguit woensdag mijn salaris van de week ervoor op mijn rekening. Door de feestdagen werden vorige week speciaal eerder de werkbriefjes ingeleverd, en dat heeft geweldig veel zin gehad: wat normaal gesproken, los van de feestdagen, 1 of 2 januari op de rekening zou moeten staan, wordt dinsdag de 8e pas overgemaakt (als ze dat vroeg doen, staat het dezelfde dag op m'n rekening).
Zo erg is dat op zich niet, hoewel ik het nogal grof vind om eerst iedereen op te fokken met 'op tijd inleveren!' en dan zelf een dikke week te gaan herkauwen, maar ik wacht ook nog steeds op, jawel, geld van het UWV.

Ik was ziek in november, kreeg toen na een tijd die brief of ik wel NL-er was, waarvan ze zelf giebelend vaststelden dat die nergens op sloeg omdat ze in alle registraties kunnen zien dat ik dat ben, en verder gebeurde er weer niks.
Net gebeld, ja, die ziekmelding van 16 november staat in het systeem hoor, die had al uitbetaald moeten zijn, hm, ik zie er geen betaling bij staan, hm, ik zie er zelfs geen dagloonberekening bij staan, dat is gek...
Dat meisje zei nu dat ze gaat zorgen dat het geld binnen 5 werkdagen wordt overgemaakt en als dat niet gaat lukken word ik binnen 24 uur gebeld (iets zegt mij dat ze niet op zaterdag bellen, dus ik wacht maandag nog even af).
(Het is nog gekker als je weet dat ik al drie keer gebeld heb hierover...)

Het leukste is: het UWV betaalt 70% van je gemiddelde dagloon (gebaseerd op een langere periode, dus meestal lager dan wat je feitelijk verdient op dit moment), en het uitzendbureau geeft een (zeer) ruime maand later daar een toeslag op van 21%.
Dus als alles nu goed loopt, krijg ik in februari of maart die toeslag, voor een ziekteperiode in november.
Het gaat al met al niet om zoveel geld, maar ik reken er wel op, en dan is het nogal frustrerend als het eindeloos duurt en als er gewoon niks gebeurt tenzij je almaar blijft bellen.
En dat 'Goh, ja, ik zie dat er niets gebeurd is' kan ik niet meer hóren :-(

Geen opmerkingen: