donderdag, januari 03, 2008

Bijenkorf stopt met verkoop erotische artikelen

AMSTERDAM - De Bijenkorf stop binnenkort met de verkoop van erotische attributen. Een woordvoerster van het warenhuis heeft een bericht hierover in het AD bevestigd.
Volgens haar was de Bijenkorf een van de eerste "normale winkels" die dergelijke spullen verkocht. "Het exclusieve is er een beetje van af omdat je dergelijke artikelen tegenwoordig in veel andere winkels kan kopen".
De spullen zoals roze leren handboeien en eetbare strings werden als bijproduct verkocht op de lingerieafdeling.
De zegsvrouw zegt dat bij het besluit ook de verkoopcijfers en reacties van klanten een rol hebben meegespeeld bij het besluit om de artikelen uit de schappen te halen.
Uit een recente studie van onderzoeksbureau GfK Panel Services Benelux bleek dat steeds meer vrouwen (55 procent) negatief zijn over de verkoop van erotisch speelgoed in normale winkels.
Als belangrijkste reden wordt aangevoerd dat kinderen hier niet aan blootgesteld mogen worden. Vooral 60-plussers zijn fel tegen.
Volgens de onderzoekers lijkt er een soort erotiekmoeheid te ontstaan, mede door de overvloed aan seksueel getinte videoclips op muziekzenders.
(Bron)

Ik zie niet helemaal wat die muziekzenders ermee te maken hebben - als je die clips niet wilt zien, kijk je er niet naar. Die kun je moeiteloos vermijden.

Geen opmerkingen: