maandag, december 31, 2007

Jongen opgepakt voor gaslek

AMSTERDAM - Een minderjarige jongen is opgepakt voor het veroorzaken van het gaslek in het Friese Witmarsum. Maandagochtend heeft hij volgens de politie illegaal vuurwerk in het riool gegooid, waardoor een gaslek ontstond.
Na het dichten van het lek, hield de politie een buurtonderzoek. Hierdoor kwamen ze bij de jongen terecht. Hij verklaarde het vuurwerk in het riool te hebben gegooid 'omdat het zo lekker knalt'.
Er wordt bekeken of de onkosten op de jongen of zijn ouders kunnen worden verhaald. De jongen is met een proces-verbaal naar huis gestuurd. "Ik vrees dat we iedere lege cel vanavond goed kunnen gebruiken", zegt de woordvoerder.
Achttien woningen moesten worden ontruimd toen een gasleiding lek sloeg door het vuurwerk. Ook zat de buurt zo'n vier uur zonder gas. Het lek in de hoofdleiding onder de Ulbe Hiemstrastrjitte zat op een steenworp afstand van de brandweerkazerne.
Het lek ontstond volgens een woordvoerder van Essent doordat iemand rond 11.00 uur 'zeer zwaar' vuurwerk in een put in de rand van de stoep had gegooid. "Deze kleine handgranaat heeft een gat geslagen naar een gasleiding die ook onder de stoep ligt."
Na de klap liep het gas het riool in. Hierdoor kon het gas ook huizen binnengaan. Of dit ook is gebeurd, is niet bekend. "Maar het is geen veilig idee met al dat vuurwerk overal."
"Petje af voor de brandweer en de politie die snel hebben besloten de huizen te ontruimen", zegt de woordvoerder. Rond 13.30 uur was het lek gedicht.
(Bron)

Wat een sukkel, en wat een mazzelaar.

Geen opmerkingen: