dinsdag, januari 01, 2008

Mist belemmert werk hulpdiensten bij oud en nieuw

ZWOLLE - De ernstige mist in Oost-Nederland heeft de politie en de brandweer fors belemmerd bij het uitoefenen van hun werk tijdens oud en nieuw. Dat meldden de politie en de brandweer dinsdagmorgen.
In Twente moest de politie zelfs te fiets of stapvoets overlast bestrijden. In Zwolle werden in de nacht van maandag op dinsdag 20 studentenkamers en een café ontruimd wegens brand.
In Elburg en Deventer werden twee schoolgebouwen verwoest door brand. Mogelijke oorzaak is vuurwerk.
Bij de brand in het Zwolse café Het Wapen van Overijssel is mogelijk asbest vrijgekomen. De brandweer verricht nog metingen en het gebied direct rondom het café is afgezet. Het pand en de studentenkamers zijn totaal verwoest.
De zeer dichte mist veroorzaakten vele aanrijdingen in Oost-Nederland. In de meeste gevallen was er alleen sprake van blikschade. [Logisch, als je met 10 meter zicht hard rijdt ben je echt gek.]
De A1 en de A35 waren maandagavond tijdelijk gedeeltelijk afgesloten door ongelukken. De politie Twente adviseerde mensen om niet de weg op te gaan, omdat het zicht minder was dan 10 meter.
Ook in Gelderland - Zuid heeft de politie door de dichte mist niet kunnen voorkomen dat veel rottigheid werd uitgehaald. De politie verrichtte in diverse plaatsen in totaal dertig aanhoudingen.
Een hoge politiefunctionaris die in de nacht van maandag op dinsdag met agenten mee de straat op ging, noemt het "ontluisterend" wat hij zag. Zo raakten twee agenten gewond en werden hulpdiensten bekogeld.
(Bron)

Liep die hoge pief zo achter of luistert hij nooit naar zijn personeel?

Geen opmerkingen: