zaterdag, januari 05, 2008

Koranfilm Geert W. komt op internet

DEN HAAG - De film van PVV-leider Geert W. over de Koran zal in elk geval op internet te zien zijn. Hij zet de film op de website van zijn partij en op de videowebsite YouTube.
W. is nog in gesprek met het actualiteitenprogramma NOVA over uitzending op televisie.
"Die willen de film eerst zien. Dat kan, als hij af is. Ze moeten hem wel helemaal uitzenden", zei W. zaterdag naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf. "De film komt sowieso op onze site en YouTube te staan."
Het is volgens W. geen optie om de film uit te zenden in de 3 minuten zendtijd voor politieke partijen. Hij schat dat de film ongeveer 10 minuten zal gaan duren. Op dit moment wordt er nog aan gewerkt. W. verwacht dat de film eind deze maand klaar is. De presentatie kan iets later zijn.
Dat is mede afhankelijk van de vraag wie de film gaat uitzenden. "In het slechtste geval dat niemand dat wil doen, zal ik hem aan de media laten zien in Nieuwspoort." Dat is het internationaal perscentrum in Den Haag.
W. wil met de film laten zien dat de Koran, het voor moslims heilige geschrift, een "verschrikkelijk en fascistisch" boek is dat mensen nog altijd inspireert tot vreselijke daden. Het kabinet liet eind november weten bezorgd te zijn over mogelijke repercussies die de film kan hebben in binnen- en buitenland.
Ook de politie bereidt zich daarop voor. Zo zei de Amsterdamse korpschef Bernard Welten deze week dat de politie gesprekken voert met imams en andere leiders uit de moslimgemeenschap over de film van W.. Ze spreken onder meer over de mogelijkheden om commotie op straat te matigen.
(Bron)

1 opmerking:

Anoniem zei

O, ja en dan moet er zeker nog meer van ons geld naar zijn beveiliging.