donderdag, januari 03, 2008

Politici Antillen verlaten vergadering om Brinkman

PHILIPSBURG - Antilliaanse politici van de partij National Alliance zijn donderdagmiddag (lokale tijd) op St. Maarten uit een vergadering met Nederlandse parlementariƫrs gestapt uit protest tegen PVV-politicus Hero Brinkman.
De politici zijn boos omdat Brinkman, die volgens hen de eilandengroep eerder een 'corrupt boevennest' noemde dat moet worden verkocht via markplaats.nl, ook donderdag zijn excuses daarvoor niet wilde aanbieden.
De leider van de National Alliance, William Marlin, vroeg donderdagmiddag tijdens de bijeenkomst van de Eilandsraad van St. Maarten en leden van de Nederlandse Eerste en Tweede Kamer nogmaals om die excuses.
De Nederlandse delegatie is bezig met een tiendaagse rondreis op de Antillen en Aruba in het kader van het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK.
Bijna alle Antilliaanse fractieleiders, onder wie die van de National Alliance, stuurden eind december een brief aan Brinkman waarin ze hem meedeelden dat hij zonder excuses niet welkom is op de Antillen. Brinkman heeft dat tot nu toe stelselmatig geweigerd.
(Bron)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik begrijp niet dat die kerel meegenomen wordt, of is dat dan weer onze democratie?
Met zijn opvattingen hoor je toch niet in die commissie thuis?

Anoniem zei

Leek mij ook, sterker: als die man zo denkt, waarom gaat ie dan mee?