vrijdag, december 28, 2007

Fransman die 'zelfmoord pleegde' duikt weer op

AMSTERDAM - Een Fransman die twee jaar geleden zijn eigen zelfmoord in scène zette is gearresteerd. Dat heeft de Franse politie bekendgemaakt.
In het nauw gebracht door gokschulden liet de 56-jarige verzekeringsagent eind 2005 zijn auto en een zelfmoordbriefje achter bij een klif aan Het Kanaal. In het briefje schreef hij zijn vrouw en drie kinderen dat hij van de klif ging springen.
Hoewel een zoektocht van drie dagen geen lijk opleverde, werd er toch van uitgegaan dat de man inderdaad de hand aan zichzelf had geslagen.
Later rees de twijfel, toen inspecteurs erachter kwamen dat de man in de schulden zat en kort voor zijn verdwijning een visum had aangevraagd voor Algerije.
De politie arresteerde de man vorige week in de Parijse voorstad Champigny-sur-Marne. Hij had zijn echte naam opgegeven toen hij solliciteerde als winkelbediende. De politie kwam achter zijn naam en zocht hem op.
"Toen we hem vonden was hij opgelucht. Hij was aan het eind van zijn Latijn", zei een agent.
De man was vlak na zijn 'zelfmoord' met een veerboot naar Algerije gereisd. Hij verbleef drie maanden in het Noord-Afrikaanse land en keerde toen per veerboot terug naar Frankrijk, op zijn eigen paspoort.
Na verschillende baantjes in verschillende steden kwam hij buiten Parijs terecht. Hoewel hij platzak was en zijn gezondheid slecht was, poogde hij niet eenmaal contact met zijn gezin op te nemen.
De krant Le Figaro meldde dat de man het geld van door hem verkochte verzekeringspolissen had vergokt. Het zou gaan om 650.000 euro.
De man is aangeklaagd voor verduistering en bedrijfsfraude.
(Bron)

Dan moet je toch verrekte wanhopig zijn...

Geen opmerkingen: