woensdag, december 26, 2007

Nederlanders massaal op stap op Tweede Kerstdag

RIJSWIJK - Nederlanders hebben tweede kerstdag massaal de woonboulevards en pretparken bezocht. Wel kwam het bezoek pas laat op gang, zo blijkt uit een rondgang langs een aantal grote parken en boulevards.
Woonwarenhuis Ikea en woonboulevards als Villa Arena en het Alexadrium zagen volgens de eerste schattingen meer bezoekers dan vorig jaar.
Volgens een woordvoerder van Ikea bezochten 80.000 mensen een van de elf vestigingen die open waren. Het filiaal in Delft hield de deuren dicht, nadat het daar vorig jaar zo druk was dat dat leidde tot verkeersproblemen.
In de Winterefteling was het dit jaar "gezellig druk". Het was zeker niet zo druk als vorig jaar, toen de Efteling in de loop van de middag de deuren moest sluiten wegens een te grote toeloop. "Dit jaar zijn de bezoekers beter vespreid", aldus een woordvoerster.
In Diergaarde Blijdorp en het dolfinarium Harderwijk was het boven verwachting druk. "In de ochtend was het somber weer, in de middag klaarde het op en werd het drukker." Bij Blijdorp kochten ongeveer 10.000 bezoekers een kaartje, na vijf uur kwamen nog mensen binnen, terwijl de dierentuin om zes uur de hekken sluit.
Ook woonboulevards Alexandrium en Villa Arena keken terug op een succesvolle dag. Bij Villa Arena begon het om een uur druk te worden, tegen vijf uur waren 12.500 bezoekers geteld.
(Bron)

Ik moet er niet aan denken!

Geen opmerkingen: