maandag, december 24, 2007

V. ziet coalitie met Wilde Geertje wel zitten

AMSTERDAM - Rita V. staat positief tegenover een regeringscoalitie met de PVV van Wilde Geertje. Dat zegt ze maandag in een interview met De Telegraaf.
V. benadrukt wel dat er ook verschillen bestaan tussen haar en Wilde Geertje. "Als er problemen zijn met Marokkaanse rotjongens is de oplossing niet om de koran te verbieden."
V. zegt tegenover de krant verder dat het huidige kabinet een 'glibberpolitiek' voert ten aanzien van buitenlanders. Nederland zou hier over tientallen jaren nog last van hebben.
"Kijk eens wat er nu gebeurt met de Polen en wat er gaat gebeuren met de Roemenen en Bulgaren, hoe vaak ze crimineel zijn en wat voor toestanden zich daar allemaal afspelen."
Nederlanders schrikken volgens V. van de grote aantallen nieuwkomers. "Het lijkt wel of er helemaal niets is geleerd."
De huidige minister voor Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar (PvdA) vindt ze 'zwak' en 'politiek correct'. "Vogelaar denkt nog dat we er uitkomen als we samen gezellig een kopje thee drinken."
V. zegt druk bezig te zijn fondsen te werven voor haar nieuwe beweging Trots op Nederland. Met toezeggingen inbegrepen heeft ze rond de miljoen euro binnen. Dat moeten er tien worden, zegt ze.
(Bron)

Geen opmerkingen: