donderdag, december 27, 2007

OV-personeel vaker slachtoffer van incidenten

DEN HAAG - Het personeel in het stads- en streekvervoer krijgt vaker te maken met incidenten. Het afgelopen jaar kreeg 65 procent van de chauffeurs en conducteurs in bus, tram en metro één of meer keer te maken met zaken als bedreiging, diefstal en mishandeling.
Dat meldde de Inspectie Verkeer en Waterstaat in de donderdag gepubliceerde Veiligheidsbalans 2007. Het slachtofferschap bij het ov-personeel is volgens de inspectie in één klap weer terug op het niveau van 2002.
De afgelopen jaren was nog sprake van een gestaag dalende trend. In 2006 werd 56 procent van alle werknemers in het stads- en streekvervoer slachtoffer van één of meer incidenten. De toename van het aantal incidenten in het afgelopen jaar heeft ook gevolgen voor het veiligheidsgevoel onder de werknemers in het ov. Zij gaven daarvoor gemiddeld een 6,3, waar dat in 2005 en 2004 nog een 6,5 was.
Reizigers waarderen de sociale veiligheid een stuk hoger, met een 8 in 2007. In 2005 en 2004 lag dat cijfer slechts een fractie lager (7,9). Een kwart van de reizigers kreeg vorig jaar te maken met incidenten. De helft van die klachten valt in de categorie 'lastig vallen'.
(Bron)

Geen opmerkingen: