donderdag, februari 21, 2008

Amerikanen stoppen te laat met eten

Amerikanen blijven over het algemeen eten, ookal zijn ze vol. Fransen blijken daar echter juist helemaal geen last van te hebben.
Franse studenten hebben vrijwel altijd nog genoeg ruimte voor een toetje als ze dat van tevoren weten. Amerikaanse studenten vaak niet. Dit komt omdat ze niet stoppen met eten als ze genoeg hebben gehad. Ze blijven dooreten totdat er een signaal van buitenaf komt om te stoppen.
Vooral mensen met overgewicht, ongeacht waar ze vandaan komen, stoppen niet tijdig met eten. Ze schijnen niet door te hebben wanneer ze vol zitten. Stoppen met eten doen ze meestal naar aanleiding van een teken uit hun omgeving. Bijvoorbeeld omdat anderen stoppen, of omdat het televisieprogramma waar ze naar kijken is afgelopen.
Ruim 130 studenten uit Parijs en bijna 150 uit Chicago zijn hiervoor ondervraagd over hun eetgewoonten. Er werd vervolgens een verband gezocht tussen de antwoorden en hun BMI. Met dit onderzoek lijken de onderzoekers uit Amerika te verwijzen naar een theorie die al uit de jaren zestig stamt.
De oorspronkelijke theorie, van Schachter, zegt dat beslissingen altijd worden genomen op basis van twee factoren: signalen van buitenaf en van binnen. Bij het eten zou je dus vooral naar signalen van binnen (het vol zijn) moeten luisteren om op een gezond gewicht te blijven.
(Bron)

Geen opmerkingen: