maandag, februari 18, 2008

Man steekt zichzelf in brand bij sociale dienst

DEN HAAG - Een 50-jarige Hagenaar heeft zichzelf maandagochtend voor het pand van de sociale dienst in Den Haag in brand gestoken en is daarna brandend naar binnen gelopen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
Volgens een woordvoerder van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid kwam een man iets na negenen in de ochtend het kantoor aan de Laan van Meerdervoort binnenlopen, om zijn post op te halen.
De man is een bekende van de sociale dienst. Het gaat om een dak- en thuisloze die in een speciaal traject zit.
Vervolgens liep hij weer naar buiten. "Daar overgoot hij zichzelf met iets, stak zichzelf in brand en liep weer naar binnen", aldus de woordvoerder. Beveiligers hebben geprobeerd de vlammen te doven.
Het personeel dat getuige was van het incident is opgevangen door slachtofferhulp. De man is met brandwonden en ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar het Brandwondencentrum in Beverwijk.
In het pand aan de Laan van Meerdervoort zitten behalve de sociale dienst ook vestigingen van het CWI, UWV en de Mondriaan Onderwijsgroep. Direct na het incident is het pand ontruimd. In de loop van de ochtend keerden medewerkers terug naar hun werkplek. Vooralsnog is het pand gesloten voor klanten.
Wethouder Henk Kool (Sociale Zaken) van Den Haag zal maandagmiddag in de hoedanigheid van loco-burgemeester een bezoek brengen aan het pand.
(Bron)

Geen opmerkingen: