maandag, februari 18, 2008

Strenge aanpak werklozen in Rotterdam loont

ROTTERDAM - De strenge aanpak van Rotterdamse bijstandstrekkers die mogelijke frauderen of niet meewerken aan re-integratie op de arbeidsmarkt loont. Het project heeft tot nu toe een besparing van 11 miljoen euro opgeleverd, aldus de gemeente Rotterdam maandag.
Dankzij het project WerkDirect is sinds mei 2005 het aantal bijstandstrekkers met ongeveer 1500 afgenomen. "Het project is voor die werklozen die kunnen werken, maar niet willen", aldus wethouder Dominic Schrijer (Werk en Sociale Zaken).
De bijstandsgerechtigden hebben een baan aangeboden gekregen bij het Rotterdamse reinigingsbedrijf Roteb. Zij kunnen gedurende drie maanden 32 uur per week op diverse plekken terecht binnen het bedrijf.
Tot nu toe hebben 804 personen het werkaanbod bij Roteb aangenomen. Van 460 mensen is de uitkering gestopt omdat zij niet kwamen opdagen bij afspraken of zelfs helemaal niet op de oproep hebben gereageerd. Daarnaast hebben 246 personen hun uitkering opgezegd nadat ze een oproep van WerkDirect hebben gekregen.
Wethouder Schrijer wil graag door met het project, al denkt hij dat het aantal bijstandsgerechtigden uit deze groep werkweigeraars nog verder daalt. "Dit was een inhaalslag waarbij het bestand is opgeschoond." Sinds 2004 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de bijstand en niet meer het Rijk.
(Bron)

De echte hufters filter je er niet uit. De gasten die bij zo'n traject om 10 uur aan komen kakken en dan zeggen: 'Ja, sorry, ik had een klus in Duitsland', waarmee iets vaags met auto's bedoeld wordt.
De welwillenden help je misschien met zo'n traject wel.
Wat gebeurt er met de uitschrijvers en degenen van wie de uitkering gestopt is wegens niet-reageren?

Geen opmerkingen: