vrijdag, februari 29, 2008

Kopersokken tegen voetschimmels op de markt

ALMELO - De oorlog tegen voetschimmels lijkt begonnen. Het Amerikaanse bedrijf Renfro, met een Europese vestiging in Almelo, brengt nog dit voorjaar sokken op de markt met daarin koper verwerkt.
Het koper gaat niet alleen voetschimmels te lijf, maar werkt ook als een geurvreter. De claim die het bedrijf maakt is in de Verengde Staten al gehonoreerd. In Europa moet die nog worden getoetst door de desbetreffende instanties. Directeur Robert du Mosch van Renfro Europa verwacht de goedkeuring binnen enkele maanden.
Nu is er door sokkenfabrikanten al meer gewerkt met anti-bacteriƫle oplossingen in sokken; veelal middels een spray, maar die was na een aantal keer wassen meestal weer verdwenen.
Renfro heeft nu een methode ontwikkeld waarin het koper zich nestelt in het garen en daardoor niet meer wegspoelt in de was. Het koper wordt in een bad vermengd met polyester garens en blijft daardoor vast zitten.
De zogeheten coppersocks zijn uitgeprobeerd bij militairen, atleten en werklui. Zij lopen veel en gebruiken daarmee ook hun sokken intensief.
(Bron)

Geen opmerkingen: