zaterdag, mei 31, 2008

Arrestaties bij manifestatie Oss

OSS - De politie heeft zaterdag alle 58 deelnemers aan een demonstratie tegen extreemrechts in Oss gearresteerd. De linkse actievoerders van het Comité Artikel 1 hadden een vergunning voor een lawaaimanifestatie bij het station maar trokken tegen de afspraken in door de stad.
De politie dreef de groep naar het politiebureau. De demonstranten werden collectief aangehouden en daarbij kwam het tot kleine schermutselingen met de politie.
Het Comité Artikel 1 voerde actie tegen een protest van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) later op zaterdag. Voor de demonstraties bracht de politie vierhonderd agenten op de been.
Boven Oss hing de hele dag een helikopter. In totaal werden op zaterdag 68 personen aangehouden. Burgemeester Herman Klitsie van Oss schat dat de kosten van de hele operatie tussen 100.000 en 200.000 euro liggen.
De arrestanten zijn overgebracht naar het politiebureau in Den Bosch. De meerderheid is met een boete naar huis gestuurd. Zeven personen die hun naam niet wilden noemen, moeten de nacht in de cel doorbrengen.
De demonstratie van de NVU verliep volgens plan. Ongeveer honderd Nederlandse, Duitse en Vlaamse nationalisten trokken door Oss. De optocht trok veel bekijks van inwoners die verbaal hun weerstand lieten blijken. De politie te paard verrichtte enkele charges.
Burgemeester, justitie en politie spreken van een rustig verlopen dag zonder grote excessen.
(Bron)

De NVU, met die leider (lijder) Constant K. die denkt dat ie Hitler zou kunnen opvolgen als die linksers maar niet steeds dwars lagen.

Geen opmerkingen: