zondag, mei 25, 2008

BN'ers leggen het af tegen amputatieteam

ROTTERDAM - Bekende Nederlanders als Najib Amhali, Jan-Jaap van der Wal en Theo Maassen hebben het tijdens een vriendschappelijk potje voetbal afgelegd tegen het zogenoemde amputatievoetbalteam uit Sierra Leone.
"Het ging lang gelijk op, maar de eenbenige sterren hebben ons met 9 tegen 8 doelpunten afgetroefd", vertelde een van de initiatiefnemers Sander de Kramer zondag.
"De eenarmige keeper was in topvorm." Rotterdams' burgervader Ivo Opstelten deed de aftrap en liet zich in een Afrikaans pak hijsen. Theo Maassen was topscorer bij de BN'ers.
"Ja, hij was heel fanatiek en toornde hoog boven iedereen uit. Hij heeft er zeker drie ingekopt." Cabaretier Najib Amhali baalde een beetje. "Hij kon ze niet door de benen spelen."
De jongens uit Sierra Leone waren volgens De Kramer "bovenmatig kundig. Omhaaltjes, hakballen, een-tweetjes en een enorm schot in het been."
Met de voetbalwedstrijd wilden de organisatoren, De Kramer en Hugo Borst, aandacht vragen voor het door burgeroorlog verscheurde Sierra Leone.
"Op een of andere manier is iedereen dit land vergeten." De Kramer stond versteld van het positivisme van de jongens uit het Afrikaanse land. "Zij gaan uit van wat ze nog wel kunnen en prijzen zich gelukkig dat ze nog een been hebben."
(Bron)

Geen opmerkingen: