zondag, mei 25, 2008

Vrachtvliegtuig van de baan op luchthaven Brussel

BRUSSEL - Op de luchthaven Zaventem bij Brussel is zondag een Amerikaans vrachtvliegtuig van de startbaan geschoven en daarna in tweeën gebroken.
Dat meldt de Vlaamse omroep VRT. Volgens de brandweer zijn er geen gewonden gevallen, de VRT meldt dat de vier bemanningsleden lichtgewond naar een ziekenhuis zijn gebracht.
Het toestel, een Boeing 747 van de Amerikaanse maatschappij Kalitta Air, had vier mensen aan boord. Het toestel had problemen bij het opstijgen waarna het aan het einde van de startbaan van het asfalt schoof en in tweeën brak. Het ongeluk gebeurde rond 13.30 uur.
Het toestel wordt nat gehouden door de brandweer om te voorkomen dat er brand uitbreekt. Ook is er volgens ooggetuigen schuim op de motoren gespoten. Wat de oorzaak van het ongeval is, is nog onduidelijk maar in Belgische media wordt gespeculeerd over een klapband.
Kalitta Air is een Amerikaanse luchtvrachtmaatschappij met Michigan als thuisbasis. De maatschappij heeft zestien toestellen van het type Boeing-747. De verongelukte vlucht was op weg naar Bahrein.
Kalitta Air had in 2004 ook al eens ernstige problemen met een Boeing. Toen verloor een van de toestellen van de maatschappij een motor boven het Amerikaanse Lake Michigan. De bemanning slaagde er toen in het vliegtuig veilig aan de grond te zetten.
(Bron)

Het zou een diplomatieke vlucht zijn - in een vrachtvliegtuig?
Update: de helft van de lading bestond uit diplomatieke post - vandaar die kwalificatie.

Geen opmerkingen: