zaterdag, mei 31, 2008

Streekbussen blijven zondag in remise

UTRECHT - De vakbondsacties in het streekvervoer krijgen zondag een steviger karakter. Op een paar regio's na blijven de bussen in het hele land in de remise, voor onbepaalde tijd. Met de staking protesteren de chauffeurs tegen de opstelling van de werkgevers in de cao-onderhandelingen.
Vrijdag en zaterdag reden de bussen overigens weer volgens de dienstregeling, waar reizigers op dinsdag, woensdag en donderdag buiten de spits verstoken bleven van streekvervoer.
De werkgevers en vakbonden leveren al sinds begin april een verbeten strijd en zicht op een uitweg in het cao-conflict is er vooralsnog niet. Ook zaterdag stelden de vakbonden nog geen snelle doorbraak te verwachten.
ANWB verkeersinformatie verwacht dat de stakingen in het streekvervoer niet zullen leiden tot veel extra drukte op de wegen. "De afgelopen weken zijn mensen gewend geraakt aan de acties", aldus een woordvoerder van de informatiedienst.
Volgens hem moeten reizigers doorgaans alleen even wennen aan een gewijzigde situatie. Maandag, als veel scholieren en werknemers na het weekeinde weer naar school en werk willen, moet blijken of deze mensen zich goed hebben voorbereid op het feit dat er helemaal geen bussen zullen rijden.
Op de website stopdestaking.nl hebben inmiddels 10.000 reizigers een schadeformulier gedownload waarmee ze gaan proberen hun geld terug te krijgen.
Bij een staking van een dag of langer, hebben reizigers daar recht op. De site is in de eerste vijf dagen sinds de lancering door 16.000 reizigers bezocht.
(Bron)

"Maandag, als veel scholieren en werknemers na het weekeinde weer naar school en werk willen, moet blijken of deze mensen zich goed hebben voorbereid op het feit dat er helemaal geen bussen zullen rijden."
Jaja. Er zijn mensen die geen andere optie hebben dan het streekvervoer. En pakweg een uitzendkracht moet dan een dag vrij nemen (kost geld), en pakweg een MBO-examenkandidaat moet maar zien dat z/hij kan meerijden met iemand of zwaar dokken voor een taxi?

Geen opmerkingen: