vrijdag, mei 30, 2008

In 2010 treinen zonder vaste vertrektijden

AMSTERDAM - Treinreizigers op het traject Amsterdam-Utrecht-Einhoven hoeven in 2010 niet meer in het spoorboekje te kijken. Treinen rijden dan zonder vaste vertrektijden.
Via een dynamisch reisinformatiesysteem op de desbetreffende perrons kan de reiziger zien van welk perron een trein vertrekt, zo meldt de Volkskrant vrijdag.
"In feite ontstaat een soort metro-achtig systeem, waarbij de reiziger nooit langer dan tien minuten op een volgende trein hoeft te wachten", zo zegt Bert de Klerk van ProRail in de krant.
Vanaf 2012 zijn volgens De Klerk ook andere drukke Randstadtrajecten aan de beurt voor spoorboekloos rijden.
Trajecten die hiervoor in aanmerking zouden kunnen komen zijn Amsterdam-Haarlem-Rotterdam, Utrecht-Arnhem en Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad.
De Nederlandse Spoorwegen zijn erg enthousiast over het voornemen. "We juichen dit toe", aldus een woordvoerder van NS vrijdag. "Maar er moet nog wel het nodige gebeuren voordat het zo ver is, met name rond Den Bosch."
In het verleden spraken ProRail en NS zich al vaker uit voor zo'n regeling, die uiterlijk in 2012 ingevoerd moet zijn op de drukste spoorlijnen in de Randstad.
Reizigersvereniging Rover reageert met enig cynisme op het plan van ProRail. "Fijne afleidingsactie van ProRail", liet secretaris en woordvoerder Rikus Spithorst vrijdag weten.
"Ze hebben op dit moment forse kritiek te verduren, en roepen nu iets over het over enkele jaren reizen zonder spoorboekje. Maar feitelijk is dit natuurlijk oud nieuws: door de lawine van grote sein- en wisselstoringen is het spoorboekloos reizen nu ook al aan de orde van de dag."
(Bron)

Treinen zonder vaste vertrektijden? Dat is nu toch ook al vaak zo? En geen vaste perrons, ach, ook dat is al vaak zo.
Alleen dat 'elke tien minuten rijden', dat moet ik nog zien. Dan krijg je ook trein-file-informatie. En als er dàn iets misgaat, is het direct driedubbel feest.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

En je kan niks meer claimen bij vetraging want die is er immers niet.

Hippo zei

Ook dat nog...