dinsdag, mei 27, 2008

VN-militairen beschuldigd van kindermisbruik

LONDEN - Vredesmilitairen van de Verenigde Naties en internationale hulpverleners maken zich schuldig aan seksueel misbruik van kinderen. Sommige misbruikte kinderen zijn niet ouder dan zes.
Dat heeft de Britse organisatie Save the Children na onderzoek laten weten, aldus de BBC dinsdag. De organisatie deed onderzoek naar misbruik van kinderen in Haïti, Ivoorkust en het zuiden van Sudan.
Save the Children pleit voor het oprichten van 'een internationale waakhond' die misbruik van kinderen door VN-militairen en hulpverleners moet helpen voorkomen. Een 13-jarig meisje zei tegen de BBC dat ze in de buurt van haar huis in Ivoorkust door tien VN-vredesmilitairen werd verkracht. De militairen lieten haar bloedend achter.
Tegen de daders werd geen actie ondernomen. Ook in andere landen blijft volgens Save the Children seksueel misbruik door VN-militairen en hulpverleners vaak onbestraft. Bovendien wordt volgens Heather Kerr, directeur van Save the Children voor Ivoorkust, in het Afrikaanse land weinig gedaan voor de slachtoffers van seksueel misbruik.
De Verenigde Naties hebben een grondige bestudering van het rapport van Save the Children toegezegd.
(Bron)

Geen opmerkingen: