woensdag, augustus 27, 2008

Gegevens miljoen bankklanten op eBay

AMSTERDAM - De bankgegevens van mogelijk een miljoen Britten zijn opgedoken op een oude pc die voor 35 pond (zo'n 45 euro) werd verkocht op veilingsite eBay.
De computer bevatte onder meer namen, adressen, rekeningnummers en zelfs handtekeningen van een groot aantal klanten van Natwest en de Royal Bank of Scotland, meldt The Times dinsdag.
Het systeem was te koop gezet door een werknemer van het bedrijf Graphic Data, dat gegevens voor de banken beheert. De gevoelige informatie werd ontdekt door een it'er die de computer had gekocht.
Het is niet de eerste keer dat in Groot-Brittanniƫ gevoelige persoonlijke informatie van grote groepen mensen op straat komt te liggen. Onlangs werd bekend dat het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken een geheugenstick was verloren met daarop de gegevens van tienduizenden gedetineerden.
Vorig jaar verloor een ambtenaar zelfs twee cd-roms met financiƫle gegevens van 25 miljoen Britten, waaronder geboortedata, kinderbijslagnummers, verzekeringsnummers en bankgegevens.
(Bron)

Geen opmerkingen: