vrijdag, augustus 29, 2008

Goed kattenvoer hoeft niet duur te zijn

DEN HAAG - Kattenvoer dat alle benodigde voedingsstoffen bevat die een poes per dag nodig heeft, hoeft niet duur te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond, dat vrijdag openbaar werd.
De bond onderzocht twintig kattenvoeders en het goedkoopste voer uit de test blijkt net zo uitgebalanceerd als de brokjes die ruim zeven keer zoveel kosten.
Zes soorten kattenvoer scoren in de test nagenoeg evengoed; zij behalen het stempel 'zeer goed'. De krokante brokjes van de C1000 met rund, vis en wild staan op nummer 1, omdat deze even goed zijn als de andere, maar ook nog eens slechts 0,11 cent per dagportie kosten.
Uit de test blijkt overigens dat zeventien van de twintig geteste soorten alle benodigde stoffen bevatten.
(Bron)

Tijger was dol op Tom Poes, maar dat heeft duidelijk afgedaan. AH huismerk is ook maar zozo. C1000 huismerk gaat nog, hoewel dat vermoedelijk ook niet zo lang meer gaat duren. Maar Whiskas en Felix zijn het populairst - daar eet Tom ook gezellig van mee.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hier was Gourmet/Friskies met groente en rijst altijd groot feest.

Maar sinds een paar weken kijkt Sammie me aan met 'hoe kun je me dát nou voorzetten' en vertikt het te eten.
Dus krijgen ze Felix wat ze vroeger maar zozo vonden.

Hopelijk weet R. met de vreemde ogen die kunnen dwingen de drie trays Gourmet er nog doorheen te jagen.

Anoniem zei

De kat vroeger thuis kreeg 's avonds blikvoer, en overdag stonden er droge brokjes. Die droge waren nooit zo'n probleem, omdat dat duidelijk 'tweederangsvoer' was.
Maar het blikvoer... Daar werd dan ook nog een flink stuk hart doorheen gesneden, meneer harkte dan eerst al dat hart er uit, begroef de rest van het eten (deed alsof tenminste, op die keukenvloer), en vrat het dan toch maar op. Kitekat, niks anders. Op één of soms wel twee keer per jaar na, dan was het ineens genoeg geweest en dan hadden we maar wat anders te regelen. Vrat ie daar 1 blikje van (2 dagen) en dan wilde meneer weer... Inderdaad, Kitekat.

Katten zijn vreemde wezens :-)