vrijdag, oktober 31, 2008

Acties dreigen bij Gasunie

UTRECHT - Bij de Gasunie dreigen volgende week acties als het bedrijf niet ingaat op de eisen van FNV Bondgenoten voor een nieuwe cao. De vakbond stelt de Gasunie een ultimatum tot zaterdag 1 november 18.00 uur.
Volgens Henk Korthof, bestuurder van FNV Bondgenoten, wijst de Gasunie vrijwel alle voorstellen van de bond af.
"Ze denken zich met alleen een loonsverhoging er vanaf te kunnen maken, maar voor de mensen is dat niet genoeg. Bij Gasunie is een principeakkoord al jaren onmogelijk, het eindigt altijd in een eindbod van Gasunie."
Het voorstel van de Gasunie om medewerkers uit de hoogste cao-functiegroepen de keuze te geven uit de cao te treden vindt FNV Bondgenoten een ongewenste situatie.
Op deze manier wordt het mogelijk dat twee medewerkers in dezelfde functie met dezelfde prestaties verschillend worden beloond, aldus de vakbond.
Gasunie wil volgens FNV Bondgenoten verder geen tegemoetkoming voor gestegen ziektekosten bieden en geen extra vergoeding voor ploegendienstmedewerkers die in het weekend overwerken. De bond wil tenslotte een ruimere mogelijkheid om overwerkuren in vrije tijd op te nemen.
Bij Gasunie werken circa 1400 mensen.
(Bron)

Geen opmerkingen: