vrijdag, oktober 31, 2008

Autistisch kind in Someren van school gepest

SOMEREN - Een 12-jarig autistisch meisje uit Someren zit sinds maandag thuis omdat sbo-school De Brigantijn haar veiligheid niet kan garanderen.
Het kind uit groep acht wordt sinds maanden door een groepje medescholieren gepest. Haar vader Hans Kievit heeft aangifte gedaan. Politie en enkele ingevoerde bronnen rondom de school bevestigden vrijdag het verhaal.
Het meisje heeft pdd-nos, een vorm van autisme waardoor ze minder sociaal vaardig is. Ze zit daarom op een school voor speciaal basisonderwijs.
Het pesten vindt plaats op school en in de privésfeer. De zaak escaleerde afgelopen weekend toen op een auto van Kievit een dreigement aan het adres van het meisje was gekerfd. De vader deed daarop maandag aangifte van vernieling. Later volgde op advies van zijn raadsman een tweede aangifte, wegens doodsbedreiging.
Kievit kreeg van de schoolleiding te horen dat zijn dochter beter thuis kon blijven. De Brigantijn kon niet voor haar veiligheid instaan, werd hem verteld. Een tweede gesprek tussen Kievit en de school leverde donderdag geen resultaat op.
Directeur Arie Boertjes van De Brigantijn wil niets kwijt over de kwestie 'in het belang van alle kinderen'. Wel zegt hij dat er een onderzoek loopt. Zodra de feiten bekend zijn, zullen de betrokken ouders volgens hem worden aangesproken.
Vader Kievit zegt dat de school weet wie de pestende scholieren zijn. Hij gaat dinsdag opnieuw met de schooldirectie in gesprek. Tot die tijd blijft zijn dochter thuis.
De leerplichtambtenaar van de gemeente Someren is op de hoogte gesteld van de situatie.
(Bron)

Geen opmerkingen: