zondag, oktober 26, 2008

Gerommel in Republikeinse partij

WASHINGTON - Binnen de Republikeinse partij zijn kort voor de presidentsverkiezingen spanningen ontstaan. Vicepresidentskandidate Sarah Palin zou meer haar eigen pad willen volgen en zet zich af tegen adviezen van de partij en presidentskandidaat John McCain. Dat meldde de gezaghebbende website Politico.com zaterdagavond.
Politico sprak met vier Republikeinen die betrokken zijn bij de campagne. Een van hen noemde Palin "een diva". Een ander stelde dat de onervaren politica het niet kan laten beslissingen van McCain publiekelijk in twijfel te trekken.
Hij besloot eerder een mogelijkheid om de Democratische kandidaat Barack Obama zwart te maken links te laten liggen, waarna Palin bekendmaakte dat zij daar niet voor gekozen zou hebben.
"Haar strategie was een betrouwbare teamspeler te zijn, maar ze had het gevoel verkeerde adviezen te krijgen. Recent is ze overgestapt van vertrouwen op advies van McCain-personeel, naar vertrouwen op haar eigen instinct", aldus een insider.
(Bron)

(Obama zwart maken? Ehm...)

Palin opnieuw in opspraak

WASHINGTON - De Republikeinse vicepresidentskandidate Sarah Palin is opnieuw in opspraak geraakt. Bij de aanbesteding van een gaspijpleiding van Alaska naar de rest van de Verenigde Staten heeft de staat waarvan Palin gouverneur is, de regels overtreden.
Dat blijkt uit een zondag gepubliceerd onderzoek van het Amerikaanse persbureau Associated Press.
Alaska zou onder meer de voorwaarden van het project zo hebben opgesteld dat alleen het Canadese energiebedrijf TransCanada de miljardenorder kon binnenslepen. In het 'pijpleidingteam' van gouverneur Palin zaten bovendien meerdere mensen die nauwe banden onderhielden met deze onderneming.
Palin liet zich bij haar presentatie als running mate van de Republikeinse presidentskandidaat John McCain juist voorstaan op de ruim 2700 kilometer lange gaspijplijn. Het project toonde volgens Palin haar ervaring met energiebeleid aan.
Het is de tweede keer in korte tijd dat er vraagtekens geplaatst worden bij Palin.
Uit een onderzoek in opdracht van de senaat van Alaska kwam eerder deze maand naar voren dat Palin de ethische regels van de staat had overtreden door een topambtenaar te ontslaan die geweigerd had Palins ex-zwager de laan uit te sturen.
(Bron)

Geen opmerkingen: