zaterdag, november 01, 2008

29.000 vrijwilligers steken handen uit de mouwen

UTRECHT - Ruim 29.000 mensen hebben vrijdag en zaterdag vrijwillig de handen uit de mouwen gestoken tijdens de 'Make A Difference Day'.
Deze MADD werd voor de vierde keer georganiseerd door Movisie en de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk. Dat heeft een woordvoerder van de organisatie zaterdag laten weten.
Van de 29.000 vrijwilligers waren er 11.000 aan het werk voor de Natuurwerkdag, waarbij klussen in de natuur werden aangepakt. Tijdens de manifestatie deden bedrijven en particulieren honderden klussen om landelijk aandacht te vragen voor vrijwilligerswerk.
Zo zetten onder anderen enkele ADO-spelers zich zaterdag in voor vijftig zieke kinderen van het Ronald McDonald Huis. Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) ging met bestuursleden van het CDA aan de slag in het Haagse verpleeghuis De Schildershoek.
Aan de actie 'Mooi Zo, Goed Zo' in Almere deden dertig scholen mee. Zo'n 1500 leerlingen gingen met vuilniszakken de wijken in om zwerfvuil op te ruimen. Fortis liep met 2500 personeelleden een sponsorloop, waarvan de opbrengst ten goede komt aan goede doelen.
Vorig jaar deden 43.000 mensen vrijwilligerswerk in het kader van MADD. Dat er dit jaar minder mensen meededen, heeft volgens de woordvoerder te maken met het feit dat het een 'light' versie betrof.
De MADD is de aankomende jaren in het voorjaar. Op 20 en 21 maart 2009 zullen ook de koningin en meerdere politici zich van hun vrijwillige kant laten zien.
(Bron)

Geen opmerkingen: