vrijdag, oktober 31, 2008

'Nederland ontsnapt aan terroristische aanslag'

AMSTERDAM - Het hoofdkwartier van Europol in Den Haag is ontsnapt aan een aanslag. De Telegraaf meldt vrijdag dat een aanslag met een vrachtwagen vol explosieven is voorkomen.
Dat heeft de Belgisch-Marokkaanse Abdelkader Belliraj, hoofdverdachte van een terreurnetwerk in Marokko, gezegd tegen een Arabische krant. Naar eigen zeggen voorkwam hij de aanslag op het hoofdkwartier van Europol.
De ochtendkrant polste een woordvoerder van de Nederlandse veiligheidsdienst AIVD, maar die liet weten niet te beschikken over informatie dat er daadwerkelijk sprake zou zijn geweest van een aanslag.
Belliraj gaf eerder aan dat hij van Al-Qaeda opdracht had gekregen in Europa op zoek te gaan naar mensen die biologische wapens konden maken.
De Marokkaan zou contact onderhouden met de gevaarlijkste terroristen ter wereld, Osama bin Laden en diens rechterhand Ayman al-Zawahiri.
(Bron)

Dus een verdacht persoon zegt dat hij een aanslag heeft voorkomen, en de AIVD zegt van niks te weten. Nou weet de AIVD officieel altijd van niks, maar toch.

Geen opmerkingen: