zondag, oktober 26, 2008

Alle renners terecht na noodweer in Britse bergen

AMSTERDAM - Alle deelnemers aan een marathon die zaterdag vast kwamen te zitten in de bergen van het Engelse Lake District waren zondag halverwege de middag terecht.
De marathon, die twee dagen zou duren, moest zaterdag wegens hevige regen, overstromingen en harde wind worden afgebroken.
Zondag aan het begin van de dag was het lot van zo'n duizend renners nog onbekend, maar de organisatoren van de marathon lieten steeds weten dat ze zich geen zorgen maakten. Er deden vrijwel uitsluitend ervaren bergrenners aan de loop mee en de organisatoren gingen ervan uit dat de deelnemers hun tent ergens hadden opgeslagen of elders onderdak hadden gevonden.
Aan de marathon, die sinds 1968 wordt gehouden, deden 2500 renners mee. Ze renden in koppels en hadden tenten, kleding en voor 36 uur voedsel bij zich, maar geen GPS en telefoon. Volgens de politie kampeerden zeventienhonderd deelnemers in de bergen en vond de rest ander onderdak. Het was voor het eerst dat de marathon moest worden afgebroken.
(Bron)

Overigens zijn het wandelaars, het gaat wel om als eerste aankomen, maar rennend red je dat echt niet, ook niet zonder noodweer.

Geen opmerkingen: