vrijdag, november 13, 2009

Agent verliest vertrouwelijk dossier in Leeuwarden

AMSTERDAM - Een politieagent is afgelopen weekeinde in Leeuwarden een map met vertrouwelijke informatie verloren. In de map zat informatie over de voetbalwedstrijd van Cambuur tegen Excelsior.
De map is door de vinder aan weblog GeenStijl gegeven, die de politie er donderdag mee heeft geconfronteerd, erkent een politiewoordvoerder.
GeenStijl heeft de informatie daarna teruggegeven aan de politie. In de map zat onder meer een draaiboek van de politie rondom de wedstrijd die dit weekeinde is gespeeld.
In het draaiboek staat onder meer een risicoanalyse van het duel en telefoonnummers van agenten. Ook zaten er foto's en informatie in over voetbalhooligans.
De agent die de map kwijtraakte had deze vrijdag in zijn handen toen hij in gesprek raakte, vertelt de politiewoordvoerder. Vervolgens pakte hij iets, waarbij hij de map even op het dak van zijn auto legde. Vervolgens praatte hij weer verder.
Toen hij een melding kreeg vergat hij de map, die vermoedelijk van zijn dak is gevallen. "Iemand heeft die map gevonden en in plaats van hem terug te brengen naar de politie, heeft hij de map bij zich gehouden en aan GeenStijl gegeven."
De politie betreurt het dat de agent de map is verloren. Of hij zal worden gestraft, weet de woordvoerder niet. "Hij zal ongetwijfeld op het matje worden geroepen, maar iedereen had dit kunnen overkomen."
(Bron)

1 opmerking:

Unknown zei

ik vind dat al die mensen die spullen meteen aan GS en P R de V geven maar eens gepakt moeten worden, wat een k*tmentaliteit is dat toch.