donderdag, november 12, 2009

Beagle-medewerkers betrokken bij auto-ongeluk

HILVERSUM - Vier medewerkers van het VPRO-programma Beagle, in het kielzog van Darwin, zijn woensdagavond betrokken geraakt bij een ernstig auto-ongeluk in Argentiniƫ.
Een van de inzittenden, Petra Niegeman, is daarbij overleden.
Scheeparts Charles Boissevain en historica Jane Cameron liggen in kritieke toestand in een ziekenhuis in Trelew in Patagoniƫ, maakte de VPRO donderdag bekend.
Een vierde inzittende, radioverslaggever Marten Minkema, is met lichte verwondingen opgenomen. De auto waarin ze zaten, kwam in botsing met een vrachtwagen op 60 kilometer van Puerto Madryn, de havenstad waar de clipper van de VPRO-ploeg sinds enkele dagen ligt.
Niegeman was op bezoek bij haar partner, geluidsman Charles Kersten. De geluidsman was zelf niet bij het ongeluk betrokken, meldde de VPRO. Jane Cameron is historica van de Falklandeilanden, die aan boord van de Clipper Stad Amsterdam was gekomen om mee te werken aan een uitzending over Vuurlandse Indianen.
Het schip blijft voorlopig in Argentiniƫ. De VPRO en de rederij Clipper Stad Amsterdam hebben de opvang en ondersteuning in Puerto Madryn in gang gezet.
Volgens een woordvoerster van de VPRO reden de Beagle-medewerkers op een slecht onderhouden weg en belandde de auto op de verkeerde weghelft, waardoor het voertuig frontaal botste op een tegemoetkomende vrachtwagen. Het is haar niet bekend waar de medewerkers met de auto naar toe gingen.
De tv-uitzending van zondag gaat door. ''We zenden uit en zullen aandacht besteden aan het verschrikkelijke auto-ongeluk. We leven mee met de betrokkenen en hun familie, vrienden en collega's'', aldus de VPRO-woordvoerster.
Beagle, in het kielzog van Darwin, wordt wekelijks op zondag uitgezonden op Nederland 2 (21.13 uur) en op woensdag op Canvas. Het programma is een samenwerking van de VPRO, de Vlaamse publieke omroep VRT en Teleac.
Op 1 september 2009 vertrok de Clipper Stad Amsterdam voor een reis rond de wereld. Het schip is 72 dagen onderweg.
(Bron)

Geen opmerkingen: