zaterdag, november 14, 2009

'Eén op vijf Nederlanders vindt prik enger dan griep'

AMSTERDAM - Een op de vijf Nederlanders vindt de vaccinatie voor de Mexicaanse griep gevaarlijker dan de griep zelf. De meerderheid van de Nederlanders zou zich laten vaccineren als de overheid dat nodig vindt. Dat blijkt zaterdag uit een peiling van Maurice de Hond.
Van de ondervraagden zegt 55 procent dat hij zich zou laten inenten als de overheid dat nodig vindt. Drie procent weet het niet en 44 procent zegt dat hij geen vaccinatie zou halen.
Onder de 2,9 miljoen mensen die door de overheid al tot risicogroep zijn bestempeld is de animo voor de griepprik groter. Uit een peiling die De Hond vorige week naar buiten bracht bleek dat zeventig procent van hen bereid is zich te laten vaccineren.
Een derde noemt geruchten dat de vaccinatie schadelijke gevolgen kan hebben onzin. Volgens 41 procent 'zit er wel wat in', maar wordt het gevaar overdreven. Zeventien procent zegt dat 'terecht wordt gewezen op de gevaren'.
Het gevaar van de Mexicaanse griep wordt volgens 62 procent overdreven, maar 63 procent vindt het toch een goede beslissing dat de overheid een half jaar geleden 34 miljoen vaccins heeft besteld.
(Bron)

De overheid is gewoon dom bezig - ze laat paranoïde clubjes de discussie voeren over inenten, en dan weet je dat je ook paranoïde verhalen krijgt. Maar Klink c.s. zijn volledig verbijsterd hierover.
Enten is niet risicoloos. Maar dat is het slikken van een paracetamol ook niet, of het slikken van vitamines, of het eten/drinken van wat dan ook.
Van leven ga je dood, dus moeten we dan ook maar direct stoppen met leven?

Geen opmerkingen: