zondag, februari 14, 2010

Heldhaftige piloot voorkomt drama

LISSABON - Een Zweedse piloot heeft een kaping met mogelijk dramatische gevolgen weten te voorkomen in Portugal door zijn hoofd koel te houden. Dat meldden Portugese media zondag.
Piloot Mikael Anderson steeg vrijdag met een vliegtuigje met drie passagiers, onder wie twee parachutespringers, op van het vliegveld bij Evora, dat ten oosten van Lissabon ligt.
Plots zette de andere passagier, een 41-jarige ex-militair, een pistool op het hoofd van Anderson en hij wilde dat de piloot en de parachutespringers uit het toestel sprongen.
Anderson steeg met het toestel naar de juiste hoogte, zodat de twee parachutespringers konden springen, maar weigerde zelf het vliegtuigje te verlaten.
De kaper nam daarop de controle over het bedieningspaneel over, maar Anderson wist met de knoppen van de co-piloot het vliegtuigje in de lucht te houden en aan te sturen op een harde noodlanding in Tires net buiten Lissabon.
''Het vliegtuig is praktisch neergestort, maar we hebben het overleefd'', aldus Anderson. De kaper pleegde kort na de noodlanding zelfmoord met een pistool.
(Bron)

Geen opmerkingen: