zondag, februari 14, 2010

Man met mes in oog gestoken bij verkeersruzie

DEN HAAG - Op de Koningin Emmakade in Den Haag is een man in de nacht van vrijdag op zaterdag met een mes in zijn oog gestoken. De vermoedelijke dader, een 27-jarige Hagenaar, meldde zich zaterdag later op de dag bij de politie.
Het geweld is waarschijnlijk de climax van een verkeersruzie geweest, aldus een politiewoordvoerder.
De politie trof het slachtoffer ter plaatse aan met het mes nog in zijn oog. Het wapen werd daaruit verwijderd in een ziekenhuis. Doordat het lemmet net onder zijn oogbol in het gezicht van de man is gekomen, houdt hij wonderwel geen blijvend gezichtsverlies aan het incident over.
De man kon na een nacht uit het ziekenhuis worden ontslagen. De verdachte is door de politie voor nader verhoor ingesloten.
(Bron)

Het haalt het nieuws allemaal nog, dus het is nog niet helemaal 'gewoon'. Maar als je je elke keer weer kapot schrikt van dit soort berichten, schijn je niet realistisch te zijn. Dat ben ik wel. Ik wéét dat dit gebeurt. Ik kan begrijpen dat je tot geweld gedreven wordt in nood, of als een geliefde bedreigd wordt of iets dergelijks.
Wat ik niet snap, zijn die gasten m/v die je al met een mes bedreigen omdat zij vinden dat jij ze verkeerd aankeek. Niet dat je ze waargenomen had want je keek naar iets heel anders, maar dat doet er dan niet toe.
Zijn al die lui dan gestoord? Hoe kan dat? En vooral: hoe lossen we dat op? Veel agressieve postpubers zullen misschien wat bijdraaien als ze wat ouder worden, maar hoe zit het met de volgende generatie? Gaat dit zo door?

Geen opmerkingen: