dinsdag, februari 16, 2010

Wandelaar valt in actieve vulkaan

WASHINGTON - Een Amerikaanse wandelaar is in de krater van de actieve vulkaan Mount Saint Helens gestort in de noordwestelijke staat Washington.
Hulpdiensten zetten een flinke reddingsactie op touw en wisten tot op zo'n 15 meter van het slachtoffer te komen, maar ze konden hem toch niet helpen.
De 52-jarige man wilde zich maandag bij de krater laten fotograferen, toen het sneeuwdek ineens inzakte.
Dat berichtte de Amerikaanse nieuwszender CNN dinsdag. De wandelaar is niet volledig in de diepte gestort, maar op een rand geland op zo'n 450 meter diepte.
Een uur na de val wisten reddingsdiensten al vlakbij de man te komen. Een helikopterpiloot dacht hij zag dat de man zijn hoofd bewoog.
Later zagen hulpmedewerkers geen teken van leven meer. De man is mogelijk om het leven gekomen. Kort voor de val had hij zijn jas uitgetrokken omdat hij het warm had door de klim.
Maandag moesten reddingswerkers de hulpactie staken door regen, harde wind en doordat het donker werd. Dinsdagochtend gooide mist roet in het eten.
Het slachtoffer was een ervaren trekker die Mount Saint Helens al bijna zeventig keer had beklommen. Jaarlijks gaan duizenden mensen de berg op.
In 1980 kwamen bijna zestig mensen om het leven door een uitbarsting van de Mount Saint Helens. Het was de dodelijkste vulkaaneruptie van de Amerikaanse geschiedenis.
(Bron)

Geen opmerkingen: