woensdag, februari 17, 2010

'Informatie treinverkeer België ondermaats'

BRUSSEL - Treinreizigers in België krijgen sinds de ramp in Halle veel te weinig informatie. Volgens TreinTramBus, een Belgische belangenorganisatie voor reizigers met het openbaar vervoer, is onduidelijkheid troef, vooral over internationale treinen als de Eurostar en de Thalys.
De Eurostar naar Londen rijdt sinds de ramp helemaal niet meer; de Thalys alleen heel incidenteel.
Maar van de websites van deze bedrijven en van de NMBS, de Belgische spoorwegen, worden reizigers niet veel wijzer, aldus woordvoerder Jan Vanseveren van TreinTramBus woensdag.
Hij noemt de situatie ''ongehoord''. ''Niet iedereen heeft de mogelijkheid zijn reis uit te stellen. Wie absoluut naar Parijs wil, wordt door Thalys aan zijn lot overgelaten en moet het zelf maar uitzoeken.''
TreinTramBus stelt ook vast dat de Eurostar door elk incident in problemen komt. Tijdens de sneeuwoverlast van deze winter kon de trein steeds dagenlang niet rijden. Volgens de organisatie komt dat doordat Eurostar een monopoliepositie heeft en dus geen concurrenten hoeft te duchten.
De Belgische spoorwegbeheerder Infrabel liet woensdag weten dat het binnenlandse treinverkeer tussen Brussel en Bergen en Brussel en Doornik nog steeds verstoord is. Elk uur rijdt er in beide richtingen een trein. Tussen Brussel-Zuid en Halle rijden pendelbussen.
(Bron)

Geen opmerkingen: