maandag, september 13, 2010

'Bejaarde sticht brand en schiet man neer'

AMSTERDAM - De politie heeft maandag een 75-jarige Zaandammer aangehouden die ervan wordt verdacht eerst zijn eigen flatwoning in brand te hebben gestoken en vervolgens een medewerker van een woningbouwvereniging te hebben neergeschoten.
Dit heeft de politie bekendgemaakt.
De politie pakte de man op in het hoofdkantoor van een woningbouwvereniging in Wormerveer. Hier gedroeg de Zaandammer zich agressief tegen enkele medewerkers.
Toen gealarmeerde agenten hem wilden aanhouden, haalde de bejaarde plotseling een vuurwapen tevoorschijn waarmee hij op een medewerker van de woningbouwvereniging schoot. Die raakte gewond, maar is buiten levensgevaar.
De man bleek de eigenaar te zijn van een flatwoning waar eerder op de ochtend brand was uitgebroken. Hierbij raakten twee woningen op de elfde verdieping van een flatgebouw aan de Perim zwaar beschadigd. Andere woningen liepen rook- en waterschade op. Er vielen geen gewonden.
De politie ontruimde tijdens de brand meerdere omliggende woningen. Zo'n vijftig mensen werden tijdelijk opgevangen in een nabijgelegen partycentrum. Aan het begin van de middag konden de meeste bewoners weer terug naar hun huis.
De woning van de 75-jarige Zaandammer zou maandagochtend door de woningbouwvereniging worden ontruimd. De woningbouwvereniging had al langere tijd een juridisch conflict met de man.
De politie onderzoekt of de flatbewoner zich schuldig heeft gemaakt aan brandstichting in zijn eigen woning. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, maar getuigen hoorden meerdere explosies vlak voor de brand uit brak.
Maandagochtend was ook het deurwaarderskantoor dat de ontruiming zou verzorgen doelwit van brandstichting. Onderzocht wordt of de Zaandammer hierbij is betrokken.
(Bron)

Geen opmerkingen: