dinsdag, september 14, 2010

Geen 'occulte' plaatjes bij C1000-filiaal

VEENENDAAL - Kinderen van ouders die boodschappen doen bij supermarkt C1000 in Veenendaal, krijgen geen zogeheten Dungans bij hun 10 euro aan boodschappen.
De directie van de supermarkt vindt de verzamelactie van de schijfjes met 'bovennatuurlijke' afbeeldingen niet geschikt als speelgoed.
Dat heeft de eigenaar van het C1000-filiaal dinsdag laten weten na berichtgeving in De Telegraaf en het Reformatorisch Dagblad.
In plaats van de Dungans krijgen klanten nu Clicks bij hun boodschappen, een soort bouwsteentjes die aan elkaar kunnen worden geklikt.
De voornamelijk christelijke ouders klaagden ook over de Dungan-reclame, waarin te zien is dat kinderen die het spelletje spelen in een ander wezen veranderen.
''Sommige van die karakters zijn boosaardig. Dus ik kon me de reactie van de ouders wel voorstellen. Ik houd rekening met mijn klanten'', aldus de winkeleigenaar.
Ook een ander filiaal in Veenendaal doet niet mee aan de actie, evenals een supermarkt in Molenaarsgraaf in Zuid-Holland.
C1000 betreurt het dat een kleine groep ondernemers aanstoot neemt aan de nieuwste landelijke verzamelactie die volgens een woordvoerster van het hoofdkantoor in Amersfoort ''goed aanslaat''.
''Kinderen zijn volop aan het sparen en het spannende spel aan het ontdekken.''
Volgens de woordvoerster gaan de kinderen in het Dunganspel ''wel af en toe de strijd met elkaar aan'', maar zit er geen gewelddadige link in en is er ook geen verband met het bovennatuurlijke.
(Bron)

Stel je voor dat het niet om gereformeerden zou gaan, maar om moslims. Dan zou het halve land weer op z'n kop staan.
Duidelijk geen gevalletje gelijke monniken gelijke kappen (om er nog maar geloof bij te halen).

Geen opmerkingen: