zaterdag, september 18, 2010

Invallen op Bredase woonwagenkampen

BREDA - De gemeente, politie, justitie en fiscus hebben dinsdag op twee woonwagenkampen in Breda controles uitgevoerd.
Bij elkaar werden op de kampen aan de Emerweg en De Nieuwe Inslag 31 woonwagens onderzocht, zo liet de gemeente Breda weten.
Aan De Nieuwe Inslag stuitten de controleurs dinsdagmiddag bij het onderzoeken van zestien wagens op een henneplantage in een schuur met driehonderd planten.
Tegen de eigenaar werd proces-verbaal opgemaakt, mede voor het illegaal aftappen van elektriciteit. Ook twee andere bewoners die gratis stroom gebruikten kregen een verbaal. Voor zes woonwagen was geen bouwvergunning afgegeven.
Bij de actie op het kamp aan de Emerweg werden dinsdagochtend vijftien woonwagens gecontroleerd.
Daarbij ontdekten de autoriteiten een hennepplantage met driehonderd planten en twee lege hennepkwekerijen. Tegen de eigenaren werd proces-verbaal opgemaakt wegens onder andere de diefstal van stroom.
Bij de controle-acties waren ongeveer 35 mensen betrokken. Tijdens de doorzoekingen zette de politie de kampen af en werd iedereen die het kamp op of af wilde gecontroleerd.
Volgens de gemeente Breda verliepen de controles rustig en heerste bij de betrokken instanties tevredenheid over het resultaat.
(Bron)

Geen opmerkingen: