woensdag, september 15, 2010

Chinese ambtenaren zwichten voor eten en vermaak

PEKING - Bijna driehonderd ambtenaren in de Chinese provincie Shanxi zijn er bij een grote politie-actie op betrapt zich tijdens werktijd over te geven aan allerlei geneugten.
Het Chinese persbureau Xinhua berichtte dinsdag dat ze zijn aangetroffen in badhuizen, karaokebars, theehuizen en massagesalons. Deze gelegenheden dienen soms ook als dekmantel voor prostitutie.
Ze hadden eigenlijk aan het werk moeten zijn en 79 ambtenaren zijn dan ook onmiddellijk ontslagen of gedegradeerd. Tegen de rest lopen nog procedures.
De actie tegen afwezige ambtenaren begon 20 augustus op initiatief van de provinciale afdeling van de communistische partij. Die stuurde inspecteurs op pad naar allerlei uitgaansgelegenheden.
Het was een succes volgens de partij. "Op dit moment is ons team van ambtenaren over het algemeen goed, maar er zijn nog wel wat problemen met de manier van werken'', aldus een betrokken partijlid. "De grootste problemen hebben te maken met eten en vermaak.''
Het is een veel voorkomend euvel in de Volksrepubliek dat functionarissen hun werktijd en geld besteden aan minnaressen en prostituees. Een topman van de nationale communistische partij, Li Yuanchao, heeft daarom gewaarschuwd dat streng wordt opgetreden tegen partijleden die naar 'vulgaire oorden' gaan.
(Bron)

Geen opmerkingen: