zaterdag, september 18, 2010

Boetes kleine overtredingen omhoog

AMSTERDAM - Naast de verkeersboetes worden ook de boetes voor kleine overtredingen met vijftien procent verhoogd om de begroting rond te krijgen. Dat schrijft De Telegraaf donderdag op basis van ingewijden.
Het gaat om boetes voor zaken als wildplassen, een hond ergens laten poepen waar het niet mag, op de fiets de hand niet uitsteken, een winkelwagentje te ver meenemen van de supermarkt en zwartrijden in het openbaar vervoer.
Vorige week werd al bekend dat de verkeersboetes met vijftien procent omhoog gaan. NRC Handelsblad schreef daarna dat dit werd gedaan om de begroting rond te krijgen.
Ook worden vaker boetes in plaats van taakstraffen geƫist. De NRC wees erop dat de maatregelen op gespannen voet lijken te staan met waar het recht voor bedoeld is: het voorkomen van herhaling bijvoorbeeld. Justitie zou ook onderzoeken of het meer geld kan binnenhalen door criminelen vaker kaal te plukken.
(Bron)

De boetes gaan omhoog om de begroting rond te krijgen. Dus niet als middel om fout gedrag te bestraffen, maar om gaten te dichten.
Dan kunnen we onze lol nog op de komende tijd...

Geen opmerkingen: